Indboforsikring, basisforsikring og familieforsikring – kært barn har mange navne. Der er flere grunde til, at denne forsikring bliver kaldt så mange forskellige ting, hos folk, som vi vil komme ind på senere i dette indlæg.
Hvad er en indboforsikring?
Rent professionelt så hedder det en indboforsikring hos de forskellige selskaber, og det skyldes, at den dækker alle dine ejendele i dit hjem.
Som navnet tyder så dækker en indboforsikring over alt dit indbo i dit hjem – Som standard klassificerer man indbo, ved alt der kan vælte rundt, hvis du vender dit hus på hovedet. Så det dækker altså alt lige fra sofaer, stole og de helt små nips ting.
Det er dog ikke det eneste, som indboforsikringen dækker – I de fleste forsikringer er der også en ansvars del inden over, som dækker situationer, hvor du er skyld i skader på andres ejendele.
Det vil sige at det også dækker, hvis du skulle komme til og spilde rødvin i din vens nye designer sofa, eller hvis du skulle komme til at ødelægge en af dine kammeraters computere.
Retshjælpsforsikring
En af de faste ting som er i en indboforsikring er retshjælpsforsikring – Det hjælper dig med at dække udgifter, hvis du en dag skulle få behov for en advokat. Det kan f.eks. være at du er indblandet i et uheld, og af den ene eller anden årsag, så kan i ikke blive enige om, hvis skyld det er – og hvem der skal betale for hvad.
Mange folk glemmer tit, at denne dækning også er en del af deres forsikring. Der kan være rigtig mange penge og spare, hvis du vælger og benytte dig af denne retshjælpsforsikring, hvis du skulle ende i en sag, hvor du skulle få behov for det.
Rejseforsikring
Man kan tit være lidt i tvivl, når man er ude og rejse om, hvad der bliver dækket. Med en rejsedækning er dine ting kort sagt sikrede, som var du derhjemme. Det sikre dig mod, at skulle betale for evt. Tyveri på dit hotelværelse, hvilket kan være en rigtig ubehagelig oplevelse.
Hvis det skulle ske, at du kommer ud for, at miste dine ting eller andet som vil være en forsikringssag i Danmark, er det vigtigt at du kontakter dit forsikringsselskab med det samme skaden opstår, og ikke først når du kommer hjem.
Der kan være nogle forskellige forholdsregler, som du skal forholde dig til inden, at du kommer hjem.
Oversigt over hvad en indboforsikring DÆKKER
- Personskader forvoldt af børn under 5 år
- Personskader, hvor du har et juridisk ansvar
- Hvis du skulle lave skader på lånte ting
- Skader på andre ejendele ved uagtsomhed
- Tyveri og skader under rejser
- Hærværk
- Ran
- Røveri
- Tyveri
- Skader på frostvarer ved strømafbrydelse
- Oversvømmelse
- Skader på dit indbo
Oversigt over hvad en indboforsikring IKKE DÆKKER
- Skader forvoldt af hunde
- Spild af væske i elektronik
- Lommetyveri
- Simpelt tyveri af penge
- Simpelt tyveri (Hvor du f.eks. ikke har aflåst ved afrejse)
- Indbrudstyveri
- Oversvømmelse
- Skader på indbo opbevaret udendørs ved skybrud
- Kortslutningsskader
Juster din indboforsikring når dine værdier stiger/falder
Det er vigtigt du gør dit forsikringsselskab opmærksom på værdien af dit indbo – Det kan f.eks. være hvis du køber en ny dyr computer, eller et fjernsyn, at værdien af dit indbo stiger betydeligt.
Hvis du ikke gør det, så kan du risikere, at dit forsikringsselskab ikke dækker, hvis der skulle ske noget med det.
Billigere forsikring med en tyverialarm
Mange forsikringsselskaber tilbyder dig en form for rabat, hvis du får installeret en tyverialarm. De kræver dog at det er nogle bestemte modeller, som de kan stå inden for. Derfor er vores bedste råd, at du tager kontakt til dit forsikringsselskab inden, at du går ud og køber den første og bedste tyverialarm.
Vi håber du er klædt bedre på til, at tjekke dine forsikringer igennem og se om du er ordentligt dækket. Vi anbefaler at du tjekker op på din forsikring hver andet år for, at få de bedst mulige priser.
Skriv et svar