Giver tallene ikke mening? Er det helt uoverskueligt og har du ikke helt så godt styr på dine bilag, som du burde? Arbejder du mange timer og har du mange bolde i luften?
Har du nikket genkendende til de ovenstående spørgsmål, så er der en ret god sandsynlighed for, at du er selvstændig.
Som selvstændig har du en masse daglige opgaver. Nogle er du gode til og andre ikke. Det er meget sjældent, at iværksættere holder af at holde styr på regnskabet. Tit føler de, at deres tid kunne være givet ud andre steder meget bedre.
Men tanken om at hyre en revisor til at tage sig af regnskabet er ofte ovenvældende – for puha, det må da være dyrt?!
Hvad er kuren så?
Mange mennesker vælger at kaste penge mod problemet og ansætte en revisor, og en god revisor vil højst sandsynligt indtjene sig selv, igennem de forbedringer han eller hun laver i dine finansielle anliggender.
Burde du så give det et skud?
Hvis du er håbløs med procenter, skat og penge, er valget nemt. Meget afhænger af mængden af penge der flyder gennem dit firma, og hvor meget revisorarbejde du forventer – eller ønsker – at gøre selv.
Hvis du er en freelance-designer, og f.eks. tjener 100-200.000 om året ved at arbejde hjemme to dage om ugen og derefter pendler til et kontor for et andet firma, vil du opleve, at du godt kan håndtere det ved hjælp af et simpelt regneark, som registrerer dit arbejde, faktura og betalinger.
Det vil til gengæld gøre det forholdsvis ligetil for dig at udfylde din selvangivelse online selv – og hvis du gør det tidligt nok, vil skattevæsenet beregne det, du skal betale, for dig.
Hvis dit firma er en smule mere udviklet end dette, er det sandsynligvis værd at ringe efter de professionelle.
Hvis du har flere forskellige kilder af indtægter for eksempel, kan det være værd at undersøge om det ville være en god idé at oprette et aktieselskab og få betalt i udbytte i skattemæssig henseende. Alt dette kan du naturligvis gøre alene, men det kan potentielt involvere en del juridisk administration.
Det er her, du burde finde en ekspert og uddelegere “slavearbejdet”. En revisor vil være i stand til at se på din arbejdsadfærd og være i stand til at rådgive dig om alle disse spørgsmål.
Din beslutning, om at hyre en revisor, vil også afhænge af din personlige holdning til administration – og interesse i, hvordan skattesystemet og retssystemet fungerer. Hvis du har en appetit for fine detaljer – såsom oprettelsen af hvilke udgifter du kan modregne af din indkomst – og er villige til at udføre det tunge arbejde, kan du nemt gøre det hele selv.
Andre vil derimod se dette som slaveri af kvitteringer og egensindige dokumenter – og foretrækker at overlade det til en betalt specialist.
Så vær ærlig over for dig selv om dette. Først hvor kompliceret er dine anliggender? Gør du det bedste for dig selv i form af at kende din vej rundt i systemet? Burde du fyre dig selv og ansætte en revisor? … Kun du kender svaret på det spørgsmål.
Sådan finder du en god revisor: Det behøver slet ikke at være så svært
Den svære del er at finde en revisor, du synes om og stoler på.
- Find revisoren
Ligesom med mange professionelle tjenester skal du starte med en personlig anbefaling. Du kan også prøve at søge på områder og specialer på websteder.
Tip: Har du ikke nogen revisor i dit netværk?
Er du I København, så kontakt:
Inforevision A/S
Buddingevej 312
2860 Søborg
- Udvid dit søgefelt
Hvis du ikke finder en revisor du kan lide, er der andre industrielle websider, som kan hjælpe dig med at finde en gruppe revisorer, eksempelvis Trustpilot.
- Lav et par opringninger
Når du har en liste bestående af tre eller fire revisorer, ringer du til dem og forklarer omstændighederne og spørger om en gratis halv-times konsultation.
- Det handler om kemi
Du må ikke kun tænke på det økonomiske; vælg den revisor som du har det bedst med.
Så hvad venter du på? Udliciter det kedelige regnskab og gør det DU er god til!
Skriv et svar