Verden bliver en helt anden, når først der kommer børn til.
Også i hjemmet, hvor der skal indrettes nye værelser og købes nyt udstyr. Et vigtigt redskab i forbindelse med en nyfødt er babyalarmen.
Babyalarmen tjener det formål, at du som forælder hele tiden kan høre, om baby er vågnet og kræver omsorg og opmærksomhed – eller om søvnen er sat ind.
Ligesom når du køber bil, hus og mad i supermarkedet er der ting, du skal være opmærksom på, når du køber en babyalarm.
Vi har taget 3 af tingene her – kender du de 3 som forælder er du godt rustet.
Stråling
Der er stråling forbudet med brugen af babyalarmer. Det er slået fast.
Men hvorvidt strålingen så er skadelig er straks mere omdiskuteret.
Uanset hvad bør du, for at være sikker, gå efter en babyalarm med så lidt stråling som muligt. Du kan læse på den enkelte babyalarm hvor meget stråling, den udleder – kan du ikke bør du vælge en anden. Gå efter en babyalarm, der reklamerer med at have meget lidt stråling.
Der findes babyalarmer bygget på almindelige radiobølger og på bluetooth. Har du valget, så vælg en babyalarm baseret på bluetooth. Bluetooths stråling er minimal og almindelig anerkendt for ikke at være skadelig. Bluetooth-baserede babyalarmer koster ofte en lille smule ekstra, men det er pengene værd i sidste ende (er der noget, der er for dyrt til dit afkom?).
Batteritid
Batteritiden i praksis er meget vigtig. Som din telefon kan babyalarmen løbe tør for strøm og så bliver opgaven, den er købt ind til ikke løst.
Vælger du ikke den billigste babyalarm er det derfor også især batteritid, du betaler for. Det er værd at bruge et par hundrede kroner på.
I praksis har Nabbys babyalarmen, en af de dyrere på markedet, vist sig bedst i tests på batteritiden. Det skyldes, at Nabbys babyalarm fungerer ved hjælp af bluetooth og ikke almindelige radiostråler. Det tærer mindre på batteriet og babyalarmen holder derfor i længere tid.
Du kan læse babyalarm testen her. Det er Nabbys hjemmeside, hvor du også i øvrigt har mulighed for at købe babyalarmen, der lige nu står dig i 1.199 kroner. Hvis du tilmelder dig Nabbys nyhedsbrev får du nyt som den første, hvis der kommer tilbud på modellen eller der udsendes rabatkoder.
Din babyalarm kan du i dag lade op med et almindeligt micro-USB-stik – i hvert fald for en del modeller. Andre kører med deres egne (deforme) opladere.
Hvis din babyalarmen oplades ved hjælp af et micro-USB stik har du mulighed for at købe en powerbank og på den måde oplade telefonen. Du kan købe powerbanks og anden mobiltilbehør hos Incover.dk. En powerbank kan oplade en babyalarm 3-4 gange før end powerbanken selv skal oplades. Oplagt, hvis du skal på tur med familien.
Samspil med telefon
Flere babyalarmer spiller i dag sammen med din telefon, så du ikke alene har et eksternt apparat til at tage med rundt, men også kan lytte med direkte på telefonen.
Igen er der tale om de lidt dyrere modeller – men en dyr babyalarm står dig stadig blog i omkring tusinde kroner.
Den oplagte fordel ved at bruge telefonen er, at du alligevel altid har den på dig. Det er nemt lige at koble babyalarmen op på den. Du har her også blot et enkelt apparat at oplade og ikke to, der kan være svært at holde styr på.
Få babyalarmer spiller sammen både med Android og iOS – en af dem er førnævnte Nabby. Du har mulighed for at downloade app’en gratis til din telefon, når du først har købt babyalarmen og der udvikles løbende flere apps til telefonen. Om få måneder vil du ikke blot vide hvis du barn har brug for omsorg, men også fx hvor varmt der er i rummet, du har babyalarmen i.
Skriv et svar