Vi har alle en smartphone i dag og det løser mange problemer.
At finde vej ud i byen er intet problem; ej heller at finde nummeret til pizzeriet, så du kan få aftensmad.
Men din mobil bliver sjovere, mere brugbar og mere stabil, hvis du lige booster den med et par smarte tilbehør.
Vi kigger på 2 af de ting, du bør have fat i her (og en ting, du for alt i verden skal undgå).
Artiklen er skrevet i samarbejde med mobiltilbehørsshoppen Incover.dk – her kan du også købe produkterne, der er nævnt herunder.
Ekstra, ekstern strøm
Ulempen ved smartphones er, at de tit løber tør for strøm. Især iPhones er berygtede for ikke at kunne holde en hel arbejdsdag, selvom du lader dem op inden du kører hjemmefra.
Det kan du løse ved hjælp af et eksternt batteri.
Eksterne batterier har også fået den mere mundrette betegnelse powerbanks.
En powerbank er bare et batteri, du har med dig rundt. Det fylder sjældent mere end mobilen selv, men det holder strøm til, at du kan lade din mobil op adskillige gange. En stor powerbank kan lade din iPhone op 5-6 gange uden problemer.
En god powerbank er god at have med, hvis du er på tur; bruger meget strøm; eller ofte mangler en stikkontakt. Du kan have en powerbank til hver en tid i tasken bare for at være sikker. Husk blot at oplade den ind i mellem, ligesom du gør med din egen telefon. Opladeren er den samme.
Powerbanks koster dig ikke mange penge – for et par hundrede kroner kan du købe et meget udmærket batteri at have med rundt omkring.
Cover til din dyre telefon
Du betaler 5-6.000 kroner for en dyr telefon – en telefon, der med et fald ned mod beton kan gå i stykker. Så kan du måske få den erstattet med en forsikring, men der er stor risiko for, det ikke kan betale sig og du nu må købe en ny telefon.
Dét gør ondt.
Og det kan meget nemt løses ved at investere et par hundrede kroner i et cover.
Med et cover til din telefon er den beskyttet. Lidt mere klodset siger nogle; langt mere unik siger andre.
Det vigtige er, at din telefon er beskyttet, så du ikke lider et tab på 5-6.000 kroner hver eneste gang, du taber din telefon. Det koster for meget.
Du kan købe covers ned til omkring hundrede kroner; et dyrere cover, du selv designer med et billede af fx kæresten (eller ønskekæresten) kan du købe dig for et par hundrede kroner online.
Som alternativ til et cover kan du også købe et “Panzerglass” eller lignende produkt til blot at sætte på selve skærmen. Det beskytter ikke mod ridser fra fald og nøgler på bagsiden af telefonen, men det er dog med til at forhindre skærmen i at splinte, flække og ridse. Det er typisk skærmen, den er gal med, hvis du falder eller lignende. Du kan læse mere om den mulighed på mobilbloggen Quayo.dk.
Og hvad skal jeg så IKKE investere i?
Forsikringer til din mobiltelefon!
Generelt er småforsikringer en dårlig forretning for dig som kunde.
Det er kun de forsikringer du har brug for, for ikke at gå fra hus og hjem, du bør tegne.
Småforsikringe som fx til din telefon, dine flyrejser og lignende er blot en ekstra måde for udbyderene at tjene mange penge på.
Din forsikring koster dig flere hundrede kroner om året, men selvrisikoen er høj og betingelserne er stramme – chancen for du får aktiveret din forsikring er smal. Du bliver blot endnu en af de kunder, der bidrager en god del til forsikringsselskabernes overskud.
Drop forsikringen til din telefon og brug i stedet pengene på et cover – med et cover om telefonen er der alligevel så godt som ingen risiko for, at den går i stykker og du er nødt til at købe en ny.
Skriv et svar